fbpx
Search
kemon-actyva-specifici

В основата на всичко: здрав скалп!

Specifici е една гама, формулирана с етерични масла и екстракти от растения, за почистване, балансиране, успокоение, хидратиране и възстановяване на нормалното функциониране на скалпа, модулирайки правилно естествената микрофлора на вашата кожа.

Здравата кожа на главата е в основата на красотата на косите.
Днес стресът, замърсяването, лоши хранителни навици и
неправилна употреба на продукти за коса причиняват все повече
проблеми на кожата и на скалпа. Последните научни проучвания
показват връзка между нарушената микрофлора на кожата и
появата на дисбаланси на скалпа. Най-често срещани аномалии
са мазен скалп и хиперхидроза, пърхот и лющене, кожа на главата
суха и опъната, зачервена или раздразнен. Тези проблеми стават
все по-чести, причинявайки дискомфорт и нарушават качеството
на резултата от работата в салона. От днес е възможно да
преоткрием удоволствието от един здрав скалп, благодарение на
процедурите за здраве на скалпа.
ACTYVA представя последна генерация от продукти SPECIFICI,
една гама формулирана с етерични масла и екстракти от растения,
за да почистваме, да балансираме, успокоим, хидратираме и
възстановим нормалното функциониране на скалпа, модулирайки
правилно естествената микрофлора на нашата кожа.

Здравето на скалпа, свързано с микрофлората

Човешката микрофлора е съставена от сбор от микроорганизми, които живеят в симбиоза с нашето тяло. Всички живи организми, както при най-елементарните растения и животни, така и при човека, живеят в тясна връзка с микроорганизмите, които ги населяват. Това съжителство носи ползи и на двете страни. Изследването на микрофлората допринесе за разпространяването на храни и хранителни добавки, обогатени с пробиотици (добавяне на “добри бактерии”) и пребиотици(храна за “добрите бактерии”), за да подсилим вътрешната микрофлора. Освен червата, скалпа е също зона на човешкото тяло засегната от действието на тези микроорганизми.

С цел да подобри баланса на скалпа, като по този начин да предотврати най-често срещаните аномалии свързани с него, Actyva включи в групата на Specifici продукта Cute Sana Gel Base (Базов Гел Здрав Скалп), в който ключов ингредиент е лимфата на лозата, с пребиотично действие.Тази ценна съставка е произведена от лозата по време на пролетното разбуждане и съдържа важни хранителни елементи нужни, за да се развият новите листа, цветове и плодове. Лимфата на лозата, движеща се посредством една липозомна растителна система, има ключова роля и в терапиите за скалпа, за да подхрани и стимулира клетките, засилвайки еластичността и хидратацията и регулирайки положително естествената микрофлора.

Формулите на продуктите Specifici са обогатени с Velian Complex, добавяйки към техните свойства важни антиоксидантни, подхранващи, успокояващи и защитни такива. Тази ценна смес от лечебни растения става основен компонент в линията Benessere, посветена на чувствителния скалп, заради неговите успокояващи и защитни свойства.

СЕРИЯТА PUREZZA

ключови ингредиенти:
екстракт от черен пипер, хвощ, зелен чай, мента, маточина и конски кестен, Velian Complex; есенция от кипарис, лавандула и мирта

Пърхотът е проблем на скалпа, който се изразява като бели или жълти люспички в основата на косъма, резултат от прекомерното лющене на най-външните слоеве на епидермиса. Това може да бъде генерирано от свръх размножаването на гъбичките Malassezia, което може да бъде провокирано от фактори като влага, използване на агресивни продукти, стрес, хормонален дисбаланс или не балансирана хранителна диета. Сърбеж и дразнене създават един истински омагьосан кръг, който води до допълнително засилване на лющенето, често причина за един
силен дискомфорт за хората с този проблем, заради люспи по скалпа, косите и дрехите.

ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ

purezza shampoo
85% натурални екстракти

Почиства пърхота по ефикасен начин, спомагайки да се отстранят замърсяванията. Има леко ексфолиращо и почистващо действие върху скалпа, благодарение на наличните микросфери от обвивката на ориза. Редовната му употреба спомага за предотвратяване на повторната поява на пърхот.

КУПИ

ЛОСИОН КОНЦЕНТРАТ ПРОТИВ ПЪРХОТ

purezza concentrate
71% натурални екстракти

Концентрат, който спомага да бъде прамахнат пърхота и да се възстанови комфорта и здравето на скалпа. Формула, обогатена с екстракт от черен пипер с успокояващи и намаляващи сърбежа и пърхота свойства, като същевременно спомага за забавяне на появата му.

КУПИ

РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ С ПРЕБИОТИЦИ

cute sana gel base
95% натурални екстракти

Формула, обогатена с лимфата на лозата с пребиотично действие. Регулира положително микрофлората на скалпа и упражнява ключова роля за подхранването на клетките, стимулирайки еластичността и хидратацията.

КУПИ

СЕРИЯТА BENESSERE

ключови ингредиенти:
Velian Complex и екстракт от лайка, метличина, дива липа, невен, жълт кантарион; есенция от бергамот, лавандула, лимон и здравец

Така както кожата на лицето и тялото, така и тази на скалпа може да развие висока чувствителност, която причинява дискомфорт. Сред основните причини за тази аномалия са замърсяването, стреса, но също така грешни хранителни навици и използването на козметични продукти, прекалено агресивни. Към усещането за сърбеж, често се добавя и зачервяване и силна реакция на допир. Скалпа може да изглежда дори сух и опънат, в следствие на дефицит на мазни съставки и ниско ниво на хидратация. Това може да провокира крехкост, лющене на скалпа и неприятно усещане.

ШАМПОАН ЗА ЧУВСТВИТЕЛЕН СКАЛП

benessere shampoo
86% натурални екстракти

Формула обогатена с растителни екстракти и етерични масла за едно успокояващо и отпускащо кожата действие. Почиства деликатно, давайки усещане за облекчение и здраве. Деликатността на формулата го прави особено подходящ за чести измивания.

КУПИ

ЛОСИОН КОНЦЕНТРАТ ЗА ЧУВСТВИТЕЛЕН СКАЛП

benessere concentrate
95% натурални екстракти

Формула обогатена с Velian Complex, патентована смес от екстракти от 4 лечебни растения от био земеделието ни, която има успокояващ, анти оксидантен и подхранващ ефект, благодарение на растителните екстракти и на етеричните масла, съдържащи се във формулата му. Има успокояващо и деконгестантено действие. Използван регулярно, помага да се запази здравето на скалпа.

КУПИ

ЛОСИОН КОНЦЕНТРАТ ЗА СУХ СКАЛП

benessere ialu concentrate
95% натурални екстракти

Хидратиращ концентрат за сух и/или опънат скалп, с формула богата на хилауронова киселина, със силни хидратиращи и подхранващи свойства, с олио от сладки бадеми и витамин Е. Олиото от сладки бадеми предоставя липиди, докато витамин Е упражнява силно антиоксидантно, успокояващо и защитно действие срещу UV лъчи.

КУПИ

СЕРИЯТА EQUILIBRIO

ключови ингредиенти:
екстракт от цветовете на лотос, шипка, смокиня, галска роза и Алое Вера, Velian Complex, есенция от лимон, перлит

Хипер себореята или хипер секрецията на мазнини е проблем на скалпа, дължащ се на свръх продуктивност на мастните жлези, налични на това място. Когато мазнините са налични в нормални количества те защитават кожата от изсушаване и имат антибактериални свойства. Причина за тази аномалия на скалпа
могат да бъдат вътрешни фактори (проблеми с храносмилането, хормонален дисбаланс, невроза) или външни фактори (средата, грешни хигиенни навици). Сред последствията от излишъка на себум могат да се срещнат освен засилен косопад, възпаления, инфекции, зачервяване и сърбеж на кожата.

ШАМПОАН ЗА МАЗЕН СКАЛП

equilibrio shampoo
83% натурални екстракти

Почиства в дълбочина, отстранявайки излишъка на мазнини от скалпа и косите. Формула обогатена с перлит, един минерал с вулканичен произход, който е в състояние да абсорбира ефикасно излишъка на себум. Използван регулярно спомага да се възстанови баланса на хидролипидния слой. Освобождава дължините от всяка следа на утежняване, оставяйки ги леки.

КУПИ

ЛОСИОН КОНЦЕНТРАТ ЗА МАЗЕН СКАЛП

equilibrio concentrate
95% натурални екстракти

Ребалансиращ скалпа концентрат, изключително ефикасен в случай на свръх секреция на себум. Формула обогатена с екстракт от цвят на лотос, иновативна съставка в козметиката, в състояние да редуцира производството на себум. Използван регулярно помага да се намалят проблемите, свързани с този процес, и да бъде възстановен баланса на хидролипидната покривка на скалпа.

КУПИ