fbpx
Search

Velian Complex ®

През 2006 по хълмовете на Умбрия, недалеч от нашия завод, превърнахме 200 дка земя в биологично земеделие. Така преди 12 години започнахме задълбочени експерименти с растенията в нашата „лаборатория на открито“, изследователска дейност, която продължава и до днес, давайки ни безпрецедентни резултати.

Velian Complex ® e патентована смес от растителни екстракти, получена в резултат на обширни научни изследвания, проведени от Kemon в сътрудничество с Vivacell Biotechnology (Денцлинген, Германия) и Университета във Ферара.
Проучванията доказват, че „специфичната смес от екстрактите от лопен, къри, лен и жълта лайка, произведени от растения, отглеждани по технологиите на Био Земеделие от Kemon, притежават забележителни противовъзпалителни, антибактериални и антиоксидантни характеристики“, и че патентованата смес произвежда важен синергичен ефект, с резултати по-големи от очакваните.

Лопен

Verbascum Densiflorum

Лопенът е тревисто растение с изправено и здраво стъбло, което расте на сухи, необработени места и край пътища. Изсушените му цветове имат сладък вкус и аромат на мед, съдържат етерично масло, глюкозидни багрила, мазнини и захариди. Основните активни съставки на лопен са сапонини и флавоноиди. Лечебните части на растението са листата и цветовете, които се сушат, когато достигнат пълен разцвет. Успокояващите му свойства го правят отлична съставка в козметичните продукти, предназначени за грижа за кожата и скалпа.

Къри

Helicrisum Italicum

 

В продължение на векове е считано за растение, което предоставя големи ползи, посочени още от Плиний (1 век от н.е.) в неговия труд Naturalis Historia. Името на растението произлиза от гръцките helios (слънце) и chrysos (злато) и е свързано с жълтия цвят на цветовете му. В козметиката цъфтящите върхове на растението се използват заради техните пречистващи, стягащи и освежаващи кожата свойства.

Лен

Linum Usitatissimum

Култивирано още в праисторическия период, както заради своите влакна, така и за ядливите си семена, това тревисто растение цъфти между Май и Август. Лененото семе и извлеченото от тях масло са широко използвани в козметиката. Много богат на полиненаситени мастни киселини, ленът осигурява ефективно омекотяващо и защитно действие. Ленените семена съдържат вещества, които укрепват влакната на косъма, добавят защита и мекота и правят косата по-лъскава.

Лайката на Дайер

Anthemiys Tinctoria

 

От гръцката дума anthemis – малко цвете, лайката на Дайер е една от разновидностите му. Между Юни и Август се събират и използват цветните глави на растението. В козметиката цветята се смесват с топла вода, за да се създаде паста, която се нанася върху светла коса, за да съживи оттенъка и. Този член от семейство Сложноцветни е важен източник на флавоноидни вещества, които осигуряват така нужните антиоксидантни свойства.

Свържете се с нас

Ако искате да получите повече информация за продуктите на КЕМОН, цени и мостри, моля свържете се с нас.

ПИШЕТЕ ТУК